Blackpool Tower

Blackpool Solaris Centre

The Solaris Centre is located on the South Promenade opposite the Worlds Biggest Mirror Ball, it is set in four acres of beautiful gardens It is the first major Blackpool Council building to integrate a high level of energy-efficient features in its design.

A new garden has been built within the gardens of the Solaris Centre. The Carbon Neutral Garden won a Silver Gilt Medal at this years RHS show at Tatton Park. The innovative garden has been designed and created by landscape architects TEP and built by English Landscapes on behalf of the North West Development Agency. The concept at the heart of the design is the carbon cycle and the whole garden is geared towards demonstrating how to offset the carbon dioxide produced during the creation of a garden. As well creating an educational tool, the designers have minimised the carbon footprint of the garden and off-set any CO2 created in order to ensure that it leads by example.

As well as looking round the genegy displays there is also a great cafe overlooking the gardens. The cafe even has allocated tables for people with dogs. So it's welcoming for all.

The garden features a number of sustainable and recycled products in its design, such as reclaimed timber, recycled glass, solar-powered features and plenty of limestone, which is particularly good at storing carbon. It also has a small childrens playground.



Blackpool Holiday Flats